RAZGOVOR O LJEPOTI: TATJANA DRAGOVIĆ I IVANA BARIŠIĆ

O NAMA: Nutrilife Centar jest nutricionističko-dijagnostički centar koji na jednom mjestu pruža kompletnu uslugu svojim klijentima.

Personalizirani plan prehrane prema provedenim testovima, medicinska analiza sastava tijela, nutrigenetički testovi na bazi DNA-a iz sline, test intolerancije na hranu određivanjem IgG antitijela iz krvi, vađenje krvi i analize krvnih pretraga u suradnji s Poliklinikom Analiza te individualni program suplementacije samo su neke od usluga koje nudimo.

Naša je snaga multidisciplinarnost i individualan pristup s ciljanim smjernicama i preporukama. Vrhunska dijagnostička oprema i dugogodišnja praksa nutricionističkog iskustva na jednom mjestu omogućuju povezivanje prehrambenih rješenja u cilju cjelovitog pristupa zdravlju na zadovoljstvo svakog korisnika naših usluga.

Kako izgleda jedno beauty i well-being druženje poznatog top modela i osnivačice ekskluzivne zagrebačke beauty-trgovine te cijenjene hrvatske nutricionistice? To vam otkrivamo u novom izdanju Razgovora o ljepoti, u kojem smo ugostile Tatjanu Dragović i Ivanu Barišić, a one su nam otkrile sve o svojim malim i velikim beauty i lifestyle navikama kojima danas zahvaljuju zdravlje i ljepotu svoje kože i organizma u cjelini.

Razgovor o ljepoti s Tatjanom Dragović

 • Otkako si osnovala The Lab, upoznala si nas s pregršt sjajnih inozemnih brendova koji dosad nisu bili dostupni u Hrvatskoj. S obzirom na ponudu, koliko ti je danas teško izdvojiti jedan „go to“ brend iz ponude? Imaš li neke svoje osobne favorite?

Jako mi je teško izdvojiti samo jedan brend. Sve brendove u trenutačnoj ponudi The Laba osobno sam izabrala nakon detaljnog istraživanja, edukacije i višemjesečnog testiranja svakog proizvoda.

 • Koji su ti koraci apsolutno nezaobilazni u svakodnevnoj beauty rutini? Voliš li layering više različitih proizvoda ili vjeruješ u filozofiju „manje je više“, nekoliko ključnih formula koje pouzdano djeluju?

Skincare je jedna od rijetkih stvari gdje ne vjerujem u filozofiju „manje je više“. Moja jutarnja i večernja rutina ponekad imaju i do deset različitih koraka, ovisno o aktivnim sastojcima koje upotrebljavam. Nikad ne preskačem dvostruko čišćenje lica jer taj korak u njezi smatram najvažnijim, a Baderov balzam i gel za čišćenje trenutačni su mi favoriti.

 • Koji su tvoji „holy grail“ proizvodi za njegu?

Kiseline, vitamin C, retinol.

 • Blistava koža zimi – realni beauty ideal ili mit? Kako je ti održavaš u njezinu najboljem stanju?

Blistava koža UVIJEK, zdravlje kože ne bi trebalo ovisiti o godišnjem dobu. Dosljednost u pravilnoj njezi ključ je uspjeha.

 • Njeguješ li kožu i – kako bi se reklo – iznutra? Koliku ulogu u tvojoj svakodnevici imaju hranjive i kvalitetne namirnice te dodaci prehrani?

Smatram da su zdrava, uravnotežena prehrana i dnevni unos vode jednako važni za blistavu kožu kao i pažljivo odabrana skincare rutina.

U skincareu jednostavno ne postoji „one size fits all“ te je zapravo najvažnije da vam netko zna prema problematici s kojom se susrećete preporučiti proizvode od kojih ćete uistinu vidjeti rezultate.

Za nas u The Labu takav pristup klijentu je prioritet.

 • Kada je riječ o njezi tijela, koji je tvoj omiljeni recept za meku i nježnu kožu zimi?

Suho četkanje koje potiče detoksikaciju i protok limfe.

Baderova krema za tijelo pomiješana s nekoliko kapi njihova ulja koja se nanosi odmah nakon tuširanja na još lagano vlažnu kožu.

Razgovor o ljepoti s Ivanom Barišić

 • Kako izgleda svakodnevna rutina jedne nutricionistice? 

Vrlo slično kao i kod većine žena koje su zaposlene, a uz to su i majke. Za sebe uvijek imam najmanje vremena, ali s godinama sam naučila kvalitetno upravljati svojim vremenom tako da svi budemo zadovoljni. Nema toga što čovjek odnosno žena ne može. Jutro započinje već u 6:00 sati, jer vrijeme za kavu i Super Elixir te pripremu doručka moram imati. Moj je tjedni doručak gotovo svaki dan smoothie opcija u raznim kombinacijama (svatko pronađe pet minuta da u blender stavi sastojke i ponese), jer doručkom dajem svom tijelu energiju za kvalitetan početak dana.

Na poslu sam najčešće više od osam sati jer osim što radim sa svojim klijentima u ordinaciji Nutrilife Centra, uvijek nešto dodatno radim, bilo da pripremam prezentacije za edukacije ili pišem blogove ili snimam razne sadržaje za društvene mreže i kampanje. Trenutačno moj je najveći projekt LIFESTYLE COOKBOOK koji planiram izdati ove godine i on iziskuje puno rada s cijelim timom koji sa mnom radi na projektu. Od snimanja, pisanja, slikanja, kreiranja recepata… Uglavnom, dan mi je uvijek dinamičan. Živim i radim svoj posao u punom smislu riječi. Kad posao završi, moj odmor je moj dom, tišina, večera i sabiranje dojmova proživljenog dana s obitelji. Hrana je nešto čemu pridajem veliku pozornost u smislu energetskog unosa, naravno da tijekom tjedna ona nije savršeno stilizirana na našim tanjurima, ali zdrava je i ukusna. Zatim treniranje je vrijeme kada se također opuštam. Volim vježbati i to ne preskačem. Vježbam četiri puta tjedno. Sve normalne obveze koje kao žena i majka imam nastojim obaviti svaki dan kada dođem kući. Moja je jednadžba jednostavna – upravljanje vremenom i prioritetima pruža osobno zadovoljstvo.

 • Često govorimo o ljepoti kože izvana, no svjesni smo da ju je potrebno održavati i iznutra. Na koji način je to najbolje činiti i što nam preporučuješ? 

Definitivno zlatni standard zdravog životnog stila je pravilna prehrana, tjelesna aktivnost, odgovarajuća količina sna i odmora te rad na sebi. O svemu se danas puno piše, no ne postoje unificirana rješenja koja vrijede za sve. Ovisno o zdravstvenom stanju pojedinca, pristupa se ukupnom wellbeingu. Zdravi smo i lijepi koliko su nam zdrava crijeva pa je važno njegovati crijeva jer upravo se tamo nalazi oko 80 % naše imunosti. Važno je kako se hranite, važno je da pijete dovoljno vode. Brza rješenja još uvijek ne postoje. Četiri top savjeta za žene: 1. ne podvrgavajte se čarobnim dijetama jer su one kratkoročno rješenje koje će vas dovesti u začarani krug, nego krenite putem personalizirane prehrane prilagođene vašem osobnom životnom stilu i vašim željama, zato smo mi nutricionisti tu da vam to omogućimo; 2. pronađite vrijeme za tjelesnu aktivnost, vježbajte i hodajte; 3. voda, voda, voda… ta tekućina bez kalorija iznimno je važna za cjelokupno zdravlje organizma, a time i ljepotu kože; 4. pronađite nešto što vas opušta na dnevnoj razini, za nekog je to tišina, za nekoga dobra knjiga, za nekoga glačanje (mene glačanje opušta).

 • Zastupaš brend Welleco koji je „holy grail“ dodataka prehrani danas – čime je tebe osvojio? 

Jednostavno zbog dvaju razloga. Prvi jer mi je zamijenio deset različitih tabletica i pripravaka koje bih trebala piti svaki dan kako bih postigla što želim (zdravlje, imunost, smanjenu nadutost, zdravu kožu, bolju probavu…), drugi je razlog to što proizvod zaista djeluje na sve što se navodi i rezultate osjetite i vidite već nakon nekoliko dana, i to sve na biljnoj i potpuno prirodnoj bazi.

 • Koliko je važna dosljednost u uzimanju dodataka prehrani? 

Najvažnija! Ako ne govorimo o zdravstvenim stanjima koja zahtijevaju određeni protokol kako se piju – a to ide prema liječničkim dijagnozama, npr. deficit vitamina D koji je dijagnosticiran od strane liječnika ili manjak željeza. Dodaci prehrani kao dio životnog stila traže dosljednost. Dodaci prehrani naši su mali superjunaci koji omogućuju pravilno funkcioniranje naših metaboličkih procesa. Ponekad hrana nije dovoljan izvor vitamina i minerala jer suvremeni način života ostavlja tragove i posljedice, tijelo nam troši sve više energije i jednostavno je nije moguće nadoknaditi hranom.

 • Jesu li ti dodaci prehrani tajna i tvoje prelijepe kose? Koliko je moguće pomoći kosi, koži i noktima unosom odgovarajućih dodataka? 

Moj životni stil temelji se na jednoj užurbanoj ženi koja ima svakodnevne obveze i premalo vremena za sebe. Nije kliše, jednostavno po prirodi nisam tip koji može sjediti u kozmetičkim salonima i hodati po dućanima cijele dane, a i volim raditi, volim stvarati, volim ljudima pomoći, naravno, onima koji mi pruže povjerenje uz moj rad u Nutrilifeu. Hrana mi nije uvijek „po PS-u“, i ne treba biti, ali naučila sam kompenzirati, naučila sam se hraniti onako kako mojem tijelu odgovara i definitivno tvrdim da bez dodataka prehrani to baš ne bi bilo tako. Ipak, žena sam na pragu četrdesetih, ulaganjem u svoje zdravlje dajem svome tijelu vitalnost, održivost i snagu da i dalje vozim ovim tempom.

Super Elixir upotrebljavam šest godina i jednostavno ga ne preskačem, svoju beauty rutinu iznutra upotpunila sam Collagen Elixirom i Skin Elixirom – taj trio moj je beauty set koji djeluje na zdravlje, primarno crijeva, kože, kose i noktiju.

 • Mnogi će nakon blagdana zagovarati detoksikaciju – što je najbolje učiniti za sebe kako bismo revitalizirali organizam u siječnju?

PRVO NE GLADOVATI i izbaciti ugljikohidrate! Počnite sa zdravom rutinom koju ste imali prije blagdana. Obratite pozornost na to da idućih petnaest dana unosite više vlakana kroz svoje obroke, unos ugljikohidrata smanjite na način da ih ne jedete za večeru, ubacite povrtne juhe na svoje tanjure i smanjite unos mesa, fokusirajte se na bijelu ribu. Međuobroke nemojte preskakati jer oni održavaju razinu glukoze tijekom dana. Pazite na količinu zdravih grickalica poput badema, oraha, lješnjaka – jer oni su izvor masti, i to onih dobrih, ali pretjerana količina opet je na kraju dana mast. I opet VODA, VODA i VODA. Za prirodnu svakodnevno detoksikaciju tu je Super Elixir.

Foto i video: The Lab/Nutrilife Centar

Izvor: Journal.hr

Leave a Comment

Your email address will not be published.