ZDRAVE NAVIKE – zvuči jednostavno?

ZDRAVE NAVIKE – zvuči jednostavno… a mnogima je tako nedostižan cilj. S mojeg stajališta nema nemogućeg, ima samo opcija moram ili ne moram. Iako znam što znači pravilna i balansirana prehrana, ne volim biti licemjerna i reći da sto posto poštujem pravila struke koju zastupam kao nutricionistica.

Tempo života ne dopušta mi da budem uvijek po „PS-u“, no znam kompenzirati…to je ono što primarno zagovaram. Vrijeme je čimbenik koji većinu ljudi koči jer je tempo današnjice, osobito u gradu, nemilosrdan… radno je vrijeme većine zaposlenih od 8 do 16 ili čak 18 sati. Osim posla tu su i obiteljske obveze pa smo na kraju nekako sami sebi na zadnjem mjestu. Dok nam tijelo ne kaže DOSTA.

To je trenutak u kojem nastaje panika, prvo Google samopomoć pa kad vidimo da to ne funkcionira, krenemo u potragu za rješenjima. Kako bismo zaobišli loše staze i spriječili krive korake, ono što možemo učiniti za sebe jest da započnemo pametno svaki dan.

Započnimo dan s doručkom, energijom koja je potrebna za pravilno funkcioniranje našeg organizma. Ako ostale obroke ne stignete pripremiti, ne znate kako ih pripremiti i na koji način kompenzirati učinjene greškice, do rješenja vas vode osobe koje se zovu nutricionisti…

PS: Pritom mislim na akademski obrazovane nutricioniste koji imaju svoje centre, ambulante, savjetovališta i slično… ograđujem se od food blogera, citata s Instagrama i sličnog.

Jer ni sama prva ne bih željela da mi liječnik postavi dijagnozu upale uha ili grla putem telefona. Od struke očekujem pregled nakon kojeg dobivam dijagnozu. Tako je i s prehranom, zar ne?

Leave a Comment

Your email address will not be published.