WelleCo recepti

SMOOTHIE ENERGY DETOX 

SASTOJCI

    • ½ banane
    • 100 ml cijeđenog soka od naranče
    • 1 kivi
    • 200 ml biljnog mlijeka od kokosa bez dodanog šećera
    • 1 mjerica WelleCo proteina vanilija

SMOOTHIE BEAUTY TONIK

SASTOJCI

    • 2 čajne žlice WelleCo Super Elixira Orginal
    • 1 mjerica WelleCo proteina od čokolade
    • 200 ml vode
    • šaka špinata
    • 100 ml cijeđenog soka od limuna

GLOWING SKIN SMOOTHIE

SASTOJCI

    • 1 jušna žlica malina
    • 1 jušna žlica borovnica
    • 1 mjerica WelleCo proteina od vanilije
    • 1 žlica Collagen Elixira
    • 2 – 3 listića mente
    • 300 ml vode

Recepti iz kuharice "Nutrition is self-care"

HELJDINE PALAČINKE

SASTOJCI:

  • 0,75 l mineralne vode
  • 400 g heljdina brašna
  •  malo soli
  •  po želji vanilija, korica limuna, cimet

NAČIN PRIPREME:

Pomiješajte sve suhe sastojke i postupno dodajte vodu. Smjesa mora malo odstajati prije pečenja. Pecite na tavi s nekoliko kapi maslinova ulja.

Nakon što ih poslažete na tanjur, dodajte im džem od malina, ukrasite voćem i prelijte agavinim sirupom.

Za kraj, super odgovaraju i orašasti plodovi.

FIT BURGER OD LOSOSA

SASTOJCI

  • 250 – 300 g lososa
  • 2 žlice gluten free mrvica za pohanje
  • malo soka od limuna
  • 1 jaje, malo gluten free brašna ili kukuruznog brašna
  • ½ crvenog luka
  • himalajska sol
  • papar
  • Umak za pecivo: 1 žlica senfa Stroganof i 1 žlica biokečapa i gluten free vegan majoneze
  • integralno pecivo za burger
  • zelena salata

Priprema:

Panirani losos popržite na malo maslinova ulja. Panirajte ga po sljedećim koracima: najprije meso dobro posušite, zatim malo osolite i popaprite pa uvaljajte u brašno, jaje i gluten free mrvice. Pržite do zlatno žute boje.

Poslužite u integralnom pecivu za burger koje prvo premažite prethodno pripremljenim umakom, zatim dodajte 2 – 3 lista zelene salate i na kolute narezanog mladog luka te po želji rajčice i rokule ili matovilca.

TJESTENINA OD POVRĆA I KOZICA

SASTOJCI:

  • tjestenina od heljde (40 g) ili rižini rezanci
  • zelene tikvice (100 g)
  • mrkva (50 g)
  • kozice (150 g)
  • maslinovo ulje (5 g)
  • cherry rajčice – po želji
  • sol
  • papar
  • peršin
  •  
  • PRIPREMA:

Skuhajte tjesteninu i ocijedite.

Mrkvu i tikvice narežite na štapiće. Peršin usitinite.

Kozice prvo prelijte s malo limunova soka te ih popržite 2 – 3 minute na maslinovu ulju. Izvadite ih na tanjur.

Stavite mrkvu i cherry rajčice u tavu i pirjajte nekoliko minuta, zatim dodajte tikvice, začinite solju i paprom, po želji i kurkumom. Pirjajte dok povrće ne omekša. Vratite kozice. Dodajte peršn i kratko promiješajte, dodajte tjesteninu i sve pažljivo miješajte dok se ne sjedini.

ROLICE OD LISTA I RIKULE

SASTOJCI:

  • 250 g lista
  • 50 g rokule
  • češnjak
  • sol
  • bijelo vino
  • maslinovo ulje

 

Priprema:

List je vrlo zahvalna riba za filetiranje. Birajte one srednje veličine. Pažljivo ih očistite i operite te izvucite filete.

Na svaki filet složite nekoliko listova mlade rokule. Zarolajte i učvrstite čačkalicom kako se ne bi otvarali.

Zagrijte malo maslinova ulja i aromatizirajte ga zgnječenim češnjakom. Nakon nekoliko minuta izvadite češnjak i na ulju kratko popržite pripremljene rolice.

Podlijte bijelim vinom i pecite dok ne ispari, a riba bude potpuno pečena.

Palentu skuhajte u malo slane vode. Prelijte u pliću i širu posudu.

Kad se ohladi i stvrdne, režite na pravokutnike. Kratko ih ispecite i pokapajte maslinovim uljem.